De collecties van Maharam

Het bedrijf werd in 1902 opgericht door Louis Maharam, een Russische immigrant. Door de generaties heen veranderde het bedrijf. In de jaren 1940 veranderde het van producent van theatraal textiel decorontwerp tot een pionier op het gebied van prestatiegericht textiel voor commerciële en particuliere interieurs in de jaren ’60. Het label is toegewijd aan het ontwerp en wereldwijd erkend voor de bijzondere ontwerpen.

Ontdek de schitterende ontwerpen van Maharam

Maharam staat bekend om zijn rigoureuze en holistische toewijding voor de ontwerpen van hun unieke meubelstoffen. Zij zijn een toonaangevende leverancier van textiel aan interieurarchitecten. Zij hebben langdurige samenwerking met vooraanstaande ontwerpers op hun naam staan zoals onder anderen Konstantin Grcic, Hella Jongerius en Paul Smith, bevorderen gevarieerde ontwerpdisciplines. Het merk wordt gezien als een luxe meubelstof dat een reeks disciplines omhelst, van product, grafisch en digitaal ontwerp tot kunst en architectuur. De aparte structuren maakt het merk zeer geschikt als een mooie decoratiestof om meubelen mee te bekleden en te herstofferen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan stof voor stoelen of andere binnenmeubelen. Ook kan Maharam worden gebruikt als outdoor stof.

Bestel gemakkelijk online

Ontdek het assortiment van het merk Maharam. Heeft u vragen over deze stof? Merkmeubelstoffen uit Rijen, dichtbij Tilburg, staat u graag te woord. Neem contact op met ons voor meer informatie. Wij zijn telefonisch te bereiken via +31 (0) 161 748 011 of u kunt mailen naar info@merkmeubelstoffen.nl.