De collecties van Sahco

Het verhaal van Sahco begint in 1831, toen de oprichter van het bedrijf besloot om voort te bouwen op de kennis van de textielhandel van generatie op generatie en zijn eigen bedrijf op te richten in Zuid-Duitsland. Samen met zijn zoon specialiseerde hij zich in het importeren van fijne tapijten, zijde en meubelstoffen uit zowel Frankrijk als het Verre Oosten, en bouwde hij langzaam een ​​bedrijf op dat de economische en sociale onrust in Europa overleefde om echt internationaal te worden. Tegen het einde van de twintigste eeuw had het bedrijf een wereldwijde distributie vanuit zijn nieuwe hoofdkantoor in Neurenberg en zijn showrooms in Parijs, Londen, Milaan en München.

Inspelen op de behoeften van een kosmopolitisch publiek dat elegant, eigentijds design van de best mogelijke kwaliteit verlangt. Rijke texturen, verfijnde kleuren en klassiek design kenmerken textiel dat spreekt van een tijdloze aantrekkingskracht en verfijnde smaak. Zachte neutrale kleuren worden gebruikt als basis voor veel ontwerpen, met gedurfde grafische details die de interesse toevoegen, maar altijd binnen de grenzen van een eenvoudig en harmonieus ontwerp blijven. Regelmatig gebruikt door toonaangevende interieurontwerpers, architecten en meubelfabrikanten, hebben Sahco-stoffen zichzelf gevonden in de mooiste huizen, hotels en zelfs jachten met de wereld, veilig in de wetenschap dat hun luxe uitstraling de perfecte touch toevoegt.

In mei 2018 werd Sahco overgenomen door Kvadrat, een van ‘s werelds toonaangevende designtextielbedrijven gevestigd in Denemarken. Met een nieuw creatief team en de gedeelde kennis van twee rijke designtradities, gaat Sahco een spannende nieuwe fase in zijn lange geschiedenis in.