DECORATIESTOFFEN

Shop decoratiestoffen

DECORATIESTOFFEN; GEVEN SFEER AAN ELKE RUIMTE

Decoratiestoffen voegen wat toe, en dat is meer, of liever gezegd ánders dan de inzet van een meubelstof. De betekenis van het woord decoreren zegt het al: opluisteren, opsieren, versieren, opknappen. En dat komt allemaal op hetzelfde neer: ‘het voegt wat toe’. Een bank, strak bekleed met een fraaie, effen meubelstof verdient kussens die overtrokken worden met prachtige decoratiestoffen. Ook meerdere dessins zijn goed te combineren als je in de juiste kleurtoon blijft. Vaak zijn decoratiestoffen ook als meubelstof te gebruiken  zoals de Atmosphere Solaris van Panaz. Maar als men te veel dessin in een stof te druk vindt, is het dé oplossing om met kussens of een plaid met gedecoreerde stof die toegevoegde waarde aan het meubel te geven.

 

Wilt u gericht advies over bepaalde decoratiestoffen?

DE MOGELIJKHEDEN VAN DECORATIESTOFFEN

Er kan zoveel met decoratiestoffen, van het bekleden van een kussen tot een poef. Als plaid over een bank of als -warme- garnering/sprei over een springbox. Maar natuurlijk kunnen ze tevens worden ingezet om meubilair mee te bekleden, mits dat in de productomschrijving staat aangegeven. Hoe fraai is het om die oude antieke stoel van oma te stofferen met de Artisan Landscape van Panaz? Dit is trouwens een voorbeeld van een decoratiestof met een stofbreedte van 312 cm, wat de mogelijkheden sterk vergroot. Men kan er dus veel mee maken/overtrekken zonder dat er naden te zien zijn. Het is een voorbeeld van een collectie die je prachtig kunt combineren met andere Artisan collecties omdat ze qua kleur mooi samengaan. Voor de liefhebbers van bijzonder design raden wij de Kvadrat Tambourine Hallingdale aan.

 

DECORATIESTOFFEN VOOR PROJECTEN

We zien dat decoratiestoffen steeds meer ook projectmatig worden gebruikt, en zelfs als gordijnstof worden ingezet om bijvoorbeeld een afscheiding te creëren. Zoals in hotels, restaurants, beauty centra en meer van dergelijke ruimtes. De creativiteit kan alle kanten op met onze prachtige collecties van De Ploeg, Kvadrat, Panaz en Vyva Fabrics.

Er zijn decoratiestoffen die zijn opgebouwd uit meerdere lagen stof die met een fraai lijnenspel van stiksels aan elkaar zijn gehecht zoals de Polar van De Ploeg. Prachtig om deze stof voor het bekleden van sierkussens te gebruiken. Maar ook voor een voetenbankje of een lange lage bank aan het eind van een lichemeau.  Met het satijn van de Panaz Spectrum geeft u allure aan een ruimte, op welke manier de stof ook wordt gebruikt. We zien dat deze stof veel terug in chique horecagelegenheden.

 

Op de hoogte blijven van alle trends en nieuwe collecties?

Decoratiestoffen;
speciaal ontwikkeld om de ruimte speciaal te maken

EIGENSCHAPPEN

Decoratiestoffen zijn vooral ‘opvallend’, in welk opzicht ook. Dat kan zijn qua kleur, door het bijzondere dessin, de manier waarop de stof bewerkt is of door de materialen die gebruikt zijn om de stof te ontwikkelen. Decoratiestoffen verfraaien de ruimte, een meubel of een bed. Kunnen zelfs worden gebruikt als zware gordijnstof. En in sommige gevallen worden ze gebruikt als muurbekleding, alhoewel wij een ieder aanraden hier eerst informatie over aan te vragen wat de mogelijkheden van een bepaalde stof zijn. De Artisan Landscape van Panaz hebben we gezien als bekleding van een wand in een slaapkamer, wat een prachtig effect geeft, terwijl het geen paneelstof is. Maar met een speciale techniek en een tussenlaag van dunne foam is dat toch goed gelukt onder leiding van een interieurarchitect en een stoffeerder.

MATERIAAL

Decoratiestoffen kunnen van vele materialen vervaardigd worden zolang ze maar voldoen aan de belangrijkste eis: opvallen in de ruimte! Datgene toevoegen aan een kamer of zaal waardoor het geheel opeens de optelsom van de delen wordt. Dan doet decoratiestof waarvoor het ontwikkeld is. We hebben decoratiestoffen van 100% polyester, zoals de Panaz Spectrum of de Flores Java, ook van Panaz. De Blomm van de Ploeg is gemaakt van een combinatie van materialen, 17% polyamide en 83% scheerwol. Dat maakt de stof net wat sterker dan wanneer het alleen uit wol bestaat. De Aven van de Ploeg bestaat uit een combinatie van katoen, linnen, polyester en viscose met als eindresultaat een schitterende, sterke decoratiestof, die tevens kan worden gebruikt als meubelstof. En de Artisan Sketch is weer ontwikkeld van 100% Trevira CS. Er zijn dus veel materialen voor u om uit te kiezen. Laat uw keuze gebaseerd zijn op het voor ogen hebbende doel waarvoor de stof wordt ingezet.

Merkmeubelstoffen voor inspirerende, stijlvolle design decoratiestoffen

MOGELIJKHEDEN TE OVER

Bent u binnenhuisarchitect, een designer, een stoffeerder? Of bent u die creatieve particulier die wel wat durft? Kijk dan eens rond op deze website wat we online te koop hebben aan schitterende decoratiestoffen. En vergeet niet dat ook veel meubelstoffen dienst kunnen doen als decoratiestof. Bij twijfel over de mogelijkheden van een stof neemt u gewoon contact met ons op en helpen we u met gerichte adviezen. Soms kunnen alleen al prachtig beklede kussens uw hele kamer opfleuren. En wat te denken van een mooie sprei op uw bed?

Exclusieve meubelstof bestellen?