Paneelstof

Shop paneelstoffen

Paneelstof

Paneelstof wordt meestal gebruikt om een los paneel mee te bekleden. Maar natuurlijk gebruikt u deze stof ook voor wandbekleding van een deel van een muur of een hele muur, vooral als een interieurarchitect het voor het zeggen heeft. Paneelstof wordt het meeste gebruikt voor projectinrichtingen, maar steeds meer zien we dat deze stof ook als wandbekleding in de privésferen gebruikt wordt om een deel van de ruimte af te scheiden of om een deel van de wanden mee te bekleden. Merkmeubelstoffen in Rijen, vlak bij Tilburg, heeft van meerdere merken paneelstof te koop in vele varianten en met uiteenlopende prachtige dessins.

 

Wilt u een gericht advies over paneelstof? Neem gerust contact met ons op

Paneelstof als wandbekleding voor thuis

Het is nog niet heel gebruikelijk, maar gelukkig zien we steeds meer dat mensen ook in hun huis paneelstof gebruiken. Er zijn vele mogelijkheden als u deze stof wilt gebruiken als wandbekleding. Het is mogelijk om een deel van de ruimte af te scheiden door een of twee losse panelen te plaatsen tegen bestaande muren en die vervolgens te bekleden. Hierdoor creëert u een eigen speelhoek voor uw kinderen of een werkruimte voor uzelf. Ook voor het bekleden van een enkele muur in de kamer of de keuken geeft een bijzondere paneelstof van bijvoorbeeld Gabriel de ruimte een bijzondere en eigen uitstraling.

 

Paneelstof voor projectinrichting

In de projectsfeer worden paneelstoffen al veel langer gebruikt. Dit is met name het geval voor het bekleden van wanden die afgescheiden werkplekken creëren, zodat degene die daar werkt minder last heeft van geluid en andere storende elementen rondom hem zoals stemmen en telefoongesprekken. Vyva Fabrics heeft een prachtige collectie met paneelstoffen die uitstekend kunnen worden gebruikt voor uiteenlopende projecten. U kiest bij ons ook voor een prachtige stof als kunstleer dat zowel op een bank in de wachtkamer of als wandbekleding prachtig tot zijn recht komt. Het is een trend dat de traditionele systeemwanden steeds meer (deels) vervangen worden door beklede wanden. Het bevordert een warme sfeer en het werkt geluiddempend. En er is veel keuze door een groot scala aan mogelijkheden, stoffen en dessins.

Paneelstof; voor projectinrichting en in huis

Eigenschappen

Vanzelfsprekend voldoet een paneelstof aan de gewenste eigenschappen. De stof bezit een lichte elasticiteit, waardoor u hem, als u hem gebruikt voor wandbekleding, strak over een wand trekt. Vervolgens moet het weefsel of het materiaal geschikt zijn om tegenaan te kijken (het is ‘verticale’ bekleding), zowel qua structuur als qua dessin. Dat vraagt dus om andere dessins en/of weefsels dan andere meubelstoffen. Bovendien is het belangrijk dat de stof geluiddempend is. Andere vereisten zijn dat de stof uv-bestendig en brandwerend is, wat met name belangrijk is als de stof in grote ruimtes wordt toegepast op scheidingswanden. Veiligheid staat hier namelijk voorop. Daarnaast moet het onderhoud van een stof eenvoudig zijn, zodat u de wand met paneelstof als wandbekleding met een vochtige doek kunt afnemen of kan borstelen met een zachte stofzuigermond. Soms zijn paneelstoffen ook meubelstoffen en dan komen de gewenste eigenschappen van het materiaal overeen.

Materialen

Er zijn paneelstoffen met opvallende weefsels als decoratie in een wat grove structuur wat met name tegen een wand mooi uitkomt. U heeft de keuze uit diverse materialen. Zo zijn er paneelstoffen die gemaakt zijn van 100% wol. Ook wordt er vaak kunstleer ingezet, wat in vele gevallen bestaat uit 100% polyurethaan. Een ander fraai voorbeeld van een bijzonder materiaal is het materiaal met de uitstraling van natuurlijke kurk. Deze paneelstof bestaat uit katoen, polyester en polyurethaan. De stof voor wandbekleding is niet alleen innovatief, maar tevens flexibel, antistatisch, geluiddempend, vochtbestendig en veelzijdig. Dat geldt trouwens voor veel paneelstoffen.

Merkmeubelstoffen voor innoverende, hoogwaardige paneelstof

Vraag naar alle mogelijkheden betreft wandbekleding met meubelstof

Paneelstof van toonaangevende merken wordt breed ingezet en inspireert tot het creëren van gedeeltelijk afgescheiden ruimtes binnen een grotere ruimte. Ook maakt het gebruik van deze stof als wandbekleding wanden en muren bijzonder door een eigen karakter. Het bekleden van wanden is gebruikelijk in grote hotels en kantoren; voor veel projecten zijn de voordelen bekend en wordt het vaak gebruikt. Gelukkig zien onze medewerkers de trend dat paneelstoffen tegenwoordig steeds meer ‘ontdekt’ worden door de particulier. U kunt er warmte mee uitstralen of juist een industriële look neerzetten, een grote woonkamer een andere sfeer geven of de werkplek maken die u miste. Voor meer informatie over de stoffen die geschikt zijn als paneelstof belt u ons op +31 (0) 161 748 011 of stuurt u een e-mail naar info@merkmeubelstoffen.nl.