Kunstleer

Shop kunstleer

KUNSTLEER; BIJNA NIET TE ONDERSCHEIDEN VAN ECHT LEER

Kunstleer is tegenwoordig bijna niet meer te onderscheiden van echt leer. De technieken om dit materiaal te produceren worden steeds beter en geavanceerder. De keuze voor kunstleer in plaats van echt leer wordt vrijwel altijd bepaald door het gebruik van het meubel. Kunstleer wordt bijvoorbeeld veel ingezet in de scheepsbouw, auto- en meubelindustrie. Een voorbeeld daarvan is de Vyva Fabrics Marine Caribbean; een kunstleer met een print van linnen. Kunstleer is tevens een veel gebruikte stof binnen de zorgsector, niet alleen vanwege de beschikbare mooie patronen, maar vooral door eigenschappen zoals vlekwerend en antibacterieel. Veel soorten (vinyl) kunstleer doen tevens dienst als outdoor stof, zoals de Panaz Cadet Contemporary 3 Amathus. En dan zijn er de stoffen die ook als paneelstof worden gebruikt zoals de Ultrafabrics Brisa original.

 

Wilt u een gericht advies over kunstleer?

KUNSTLEER STOF MARITIEM

Kunstleer voor vaak gebruikt voor het bekleden van meubels op boten. Het materiaal is in dat geval speciaal ontwikkeld voor gebruik in de watersport en de scheepsbouw. Je kunt er kussens, stoelen, banken, wanden en plafonds mee stofferen. Vlekken zijn afwasbaar met zeepsop. De stof is 100% waterdicht, Uv-bestendig, voorkomt uitdroging en vroegtijdige veroudering van het materiaal, heeft een hoge slijtvastheid, is rot- en schimmelvrij, bacteriewerend, zeewaterbestendig, olie en huidvet bestendig. Kortom, het ideale materiaal om op boten in te zetten. Er is kunstleer wat is voorzien van een beschermingsvloeistof aangebracht op de toplaag van het materiaal, maar er is ook kunstleer wat door en door behandeld is.

 

VOORDELEN KUNSTLEER TUIN EN TERRAS

Kunstleer zien we steeds meer verschijnen in tuinen en op terrassen, zowel in een privé-omgeving als bij hotels en restaurants. Het is een zeer geschikt en prachtig materiaal voor het bekleden van tuinmeubilair. Zo geeft de collectie Skyline van Vyva Fabrics ons dat zonnige beach-gevoel, terwijl de Ultratech Dwell van Ultrafabrics met zijn zachte zitcomfort een chique en comfortabele uitstraling teweegbrengt. Een aantal van de kunstlederen stoffen die wij verkopen is duurzaam vervaardigd, wat betekent dat het materiaal bestaat uit 100% gerecycled materiaal.

Waarom kunstleer zo prettig is in de tuin of op het terras van een hotel is vooral omdat het zo eenvoudig schoon te houden is. En kunstleer plooit minder wat een strak effect geeft en ook minder vuil toelaat. Kunstleer, zowel binnens- als buitenshuis uitstekend te gebruiken.

Kunstleer; zowel binnens- als buitenshuis uitstekend te gebruiken

MATERIALEN IN MEUBELSTOFFEN

Er zijn behoorlijk wat materialen waarvan meubelstoffen gemaakt kunnen worden, van wol tot Trevira en van jute tot kunstleer. Als u overgaat tot de aanschaf van een meubelstof moet u met veel factoren rekening houden. Waar wordt de stof voor gebruikt? Heeft de stof veel te lijden? Staat het meubelstuk bijvoorbeeld op een lichte plek in de zon? We onderscheiden voor meubelstoffen 5 gebruiksklassen: decoratief gebruik, licht woongebruik, normaal woongebruik, intensief woongebruik, en zeer intensief woongebruik (werkomgeving). U kunt er hier uitgebreid over lezen. Maar we hebben niet alleen gebruiksklassen voor het gebruik, maar ook voor de lichtechtheid en voor pilling, en ook over deze zaken kunt u hier alles lezen en terugvinden.

We krijgen vaak de vraag: ‘Wanneer spreek je over een natuurlijk materiaal?’ Het antwoord: Natuurlijke materialen zijn 100% natuurlijk, zoals brandnetelvezel, hennep, jute, katoen, linnen, mohair, vlas, wol en zijde.

ONDERHOUD VAN MEUBELSTOFFEN

We kunnen geen luxe meubelstoffen verkopen zonder aandacht aan het onderhoud van de stoffen te besteden. Want het onderhoud en het reinigen van de stoffering verlengen de levensduur van uw gestoffeerde meubel. Op de pagina ‘Onderhoud’ vindt u gerichte informatie om uw aangeschafte stoffen zo goed mogelijk te behandelen. Een pagina vol gebruikstips voor verschillende materialen, zoals ook voor leer en kunstleer. Met een handige ‘vlekkenlijn’: nummers die u kunt bellen als u problemen heeft met vlekken die er niet uit gaan of als u advies nodig heeft over een bepaald onderhoudsproduct. Maar we hebben tevens een shop voor de onderhouds- en reinigingsproducten op deze site. De fabrikanten waarmee wij samenwerken testen regelmatig hun onderhoudsproducten en vlekkenmiddelen in eigen laboratoria op vele soorten meubelstof en -bekleding en op het behoud van de kleur. En bij een bestelling vanaf € 100,00 krijgt u een onderhoudspakket naar keuze cadeau.

Merkmeubelstoffen voor innoverende, prachtige kunstleer stoffen

KUNSTLEER VOOR GEBRUIK BINNENS- EN BUITENSHUIS

Kunstleer is een prachtige uitvinding en te gebruiken voor vele doeleinden. Een geweldig materiaal. Mooi én praktisch. Te gebruiken voor de particulier die wil genieten van zijn meubels in huis zonder zich zorgen te maken over kinderen die morsen en spelen, of in zijn tuin voor het bekleden van het tuinmeubilair. Voor onze enthousiaste waterliefhebbers, voor eigenaren van horecagelegenheden, voor zorginstellingen, kantoren en publieke ruimtes. Dit materiaal, wat de laatste decennia zoveel beter is geworden omdat de technieken die de fabrikanten gebruiken uitermate innoverend zijn en ook steeds duurzamer worden, wordt steeds meer ingezet. En terecht. Naast kunstleer en leer kunt u uiteraard bij Merkmeubelstoffen ook exclusieve meubelstoffen online kopen.