Meubelleer

Shop meubelleer

Meubelleer kopen

Meubelleer kopen is voor echte liefhebbers. Mensen die voor meubelleer kiezen, weten wat ze willen en begrijpen dat leer om speciale aandacht en verzorging vraagt. Voor het bekleden van meubels wordt veelal rundleer gekozen en dan met name Europees rundleer. Leer voelt zacht aan, ademt en biedt comfort. Dat is het rijke gevoel, waar iemand die meubelleer gaat kopen, zo van houdt. Leer wordt zowel in een particuliere omgeving gebruikt als voor de meer luxere projectinrichting zoals in kantoren van directeuren, in wachtruimtes van notarissen, advocaten en hooggeplaatste ambtenaren of in de lobby’s van hotels. Leer geeft bij uitstek dat luxe en rijke gevoel door.

Bekijk hier al ons meubelleer.

Meubelleer kopen van de beste kwaliteit

Leer is niet gemaakt, het is de huid van een dier. Het is dus een 100% natuurlijk product met unieke eigenschappen. Het meubelleer dat u bij Merkmeubelstoffen uit Rijen, in de buurt van Tilburg, kunt kopen, heeft met alle natuurproducten gemeen dat het in de loop van de jaren steeds mooier wordt. Kleurnuances ontstaan doordat niet alle delen van de huid evenveel kleurstof opnemen. Dat geeft ook een natuurlijk effect, iets wat kunstleer niet heeft. Het feit dat tijdens gebruik in het leer ruimte en plooien kunnen ontstaan is geen negatieve eigenschap; het maakt het leer alleen maar fraaier. De sporen van kruinen of kleine littekens in een vol-anilinehuid zijn dé tekens die de natuurlijke eigenschappen van het leer bevestigen. Vol-anilinehuiden zijn in de handel verkrijgbaar als Saddle, Silk- of Rancho-leer van het merk AW Leder. Het leer heeft dan een wax- of oliefinish ondergaan.

 

Ruwe leersoorten

Vintage leer heeft een speciale finish ondergaan met wax. De (deels) opgeschuurde huid wordt met wax afgewerkt, waardoor een geleefd, vintage, uiterlijk ontstaat. Een van de merken die dit soort leer verkoopt, is Camira. Deze leersoort is gevoeliger voor vuil, verbleken en uitdrogen. Bij nubuckleer wordt de bovenste gladde laag weggeschuurd of geslepen. De vezels onder de toplaag vormen een zijdezachte oppervlakte. Het is een leerkwaliteit voor de liefhebber van zacht aanvoelend luxe leer. Suède is de vleeszijde van de huid. Vaak wordt deze dun gesplit en staat dit leer prachtig op bijzondere meubelstukken. Dit materiaal is echter een uitermate kwetsbare leersoort die om veel aandacht en een goede behandeling vraagt.

Meubelleer: voor de liefhebbers van een puur en natuurlijk materiaal

Gladde leersoorten

Anilineleer is het meest exclusieve leer wat er is. Het behoort tot het topsegment leer met een luxe uitstraling en is voor de liefhebbers van luxe en comfort. Het leer voelt aangenaam zacht en warm aan omdat aniline leer ademt. De poriën van de huid zijn zichtbaar omdat het leer alleen met een transparante aniline kleur door en door geverfd is. Daarom is dit meubelleer, dat u bij ons kunt kopen, zeer gevoelig voor vlekken en gebruikssporen. Ook het verwijderen van vlekken is vaak een moeizaam proces en niet aan te raden voor families met kinderen en/of met huisdieren.

Semi-anilineleer is een perfecte balans tussen gebruiksvriendelijkheid en luxe. Dit gladde leer voelt aangenaam zacht aan en heeft een prachtig uiterlijk. Na het aniline-verfbad wordt er vervolgens nog een dunne afdeklaag aangebracht. Zo krijgt het meubelleer dat u bij ons kunt kopen, een hogere gebruikswaarde door deze slijtvaste afdeklaag. Dit leer is tevens goed te onderhouden, want de meeste vlekken laten zich gemakkelijk verwijderen.

Gepigmenteerd leer is gecorrigeerd en heeft een afgedekte toplaag. Dit meubelleer wat u bij ons kunt kopen, is verreweg het makkelijkst in onderhoud. Het oppervlak, de toplaag van het leer is deels gecorrigeerd en wordt dan machinaal van een natuurlijke structuur voorzien. Daarna wordt er nog een speciale beschermlaag als finish aangebracht. Gepigmenteerd leer dat u gebruikt als meubel- of decoratiestof, is gebruiksvriendelijk, sterk en geschikt voor intensief gebruik. Het is minder gevoelig voor vlekken en vervuiling en probleemloos te reinigen. Deze soort meubelstof is dus wel degelijk geschikt voor intensief gebruik in de particuliere en zakelijke sfeer. We zien ook dat de meeste vraag is naar dit soort leer.

Merkmeubelstoffen voor inspirerende, stijlvolle design decoratiestoffen

Ontdek onze leersoorten

Wilt u online meubelleer kopen? In ons uitgebreide assortiment ziet u lederen stoffen van verschillende merken van topkwaliteit. U ontvangt bij ons de laagste prijsgarantie. Als u bestelt voor een bedrag van meer dan € 50,-, betaalt u geen verzendkosten voor verzending binnen Nederland en België. Ook krijgt u voor een particuliere bestelling van minimaal € 250,- een gratis reinigingsset cadeau. Neem contact met ons op als u meer wilt weten over onze producten. Bel ons op +31 (0) 161 748 011 of stuur een e-mail naar info@merkmeubelstoffen.nl.