Meubelleer

Shop meubelleer

MEUBELLEER: NATUURLIJK!

Leer is er voor de liefhebbers. Mensen die voor meubelleer kiezen, weten wat ze willen en begrijpen dat leer om speciale aandacht en verzorging vraagt. Voor het bekleden van meubels wordt veelal rundleer gekozen en dan met name Europees rundleer. Wij verkopen de Camira Vintage, zeer minutieus afgewerkt en verkrijgbaar in maar liefst 60 kleuren.  Leer voelt zacht aan, ademt en biedt comfort. Dat is het rijke gevoel, waar iemand die voor leer gaat, zo van houdt. Leer wordt zowel in een particuliere omgeving gebruikt als voor de meer luxere projectinrichting. Zoals in kantoren van directeuren, in wachtruimtes van notarissen, advocaten en hooggeplaatste ambtenaren of in de lobby’s van hotels. Leer geeft bij uitstek dat luxe en rijke gevoel door.

 

Wilt u een gericht advies over meubelleer?

KWALITEITSINFORMATIE MEUBELLEER

Leer is niet gemaakt, het is de huid van een dier. Een 100% natuurlijk product met unieke eigenschappen. Met alle natuurproducten heeft leer gemeen dat het in de loop van de jaren steeds mooier wordt. Kleurnuances ontstaan doordat niet alle delen van de huid evenveel kleurstof opnemen. Dat geeft ook een natuurlijk effect. Het feit dat tijdens gebruik in het leer ruimte en plooien kunnen ontstaan is geen negatieve eigenschap; het maakt het leer alleen maar fraaier. Evenals een vol-aniline huid, die sporen van kruinen of kleine littekens kan bevatten. Dit zijn tekens die de natuurlijke eigenschappen van het leer

Bevestigingen. Vol-anuline huiden zijn in de handel verkrijgbaar als Saddle, Silk of Rancho leer. Het leer heeft dan een wax of olie finish ondergaan.

 

RUWE LEERSOORTEN

Vintage leer heeft een speciale finish ondergaan en is in de handel onder de naam Vintage, Texas, Touch, Kenia, Africa te herkennen. Meestal een (deels) opgeschuurde huid, die met wax wordt afgewerkt, waardoor een geleefd “vintage” uiterlijk ontstaat. Deze leersoort is gevoeliger voor vuil, verbleken en uitdrogen. Bij nubuck leer wordt de bovenste gladde laag weggeschuurd of geslepen. De vezels onder de toplaag vormen een zijdezachte oppervlakte. Het is een leerkwaliteit voor de liefhebber van zacht aanvoelend luxe leer. Suède is de vleeszijde van de huid. Vaak wordt deze dun gesplit en staat dit leer prachtig op bijzondere meubelstukken. Maar het een uitermate kwetsbare leersoort die om veel aandacht en een goede behandeling vraagt.

Meubelleer: voor de liefhebbers van een puur en natuurlijk materiaal

GLADDE LEERSOORTEN

Aniline leer is het meest exclusieve leer wat er is. Het behoort tot het topsegment leer met een luxe uitstraling. Voor de liefhebbers van luxe en comfort. Het leer voelt aangenaam zacht en warm aan omdat aniline leer ademt. De poriën van de huid zijn zichtbaar omdat het leer alleen met transparante aniline kleur door en door geverfd is, dus is dit meubelleer zeer gevoelig voor vlekken en gebruikssporen. Ook het verwijderen van vlekken is vaak een moeizaam proces en niet aan te raden voor families met kinderen en/of met huisdieren.

Semi-aniline leer is een perfecte balans tussen gebruiksvriendelijkheid en luxe. Dit gladde leer voelt aangenaam zacht aan en heeft een prachtig uiterlijk. Na het aniline verfbad wordt er vervolgens nog een dunne afdeklaag aangebracht. Zo krijgt het materiaal een hogere gebruikswaarde door deze slijtvaste afdeklaag. Dit leer is tevens goed te onderhouden: de meeste vlekken laten zich gemakkelijk verwijderen.

Gepigmenteerd leer is gecorrigeerd en heeft een afgedekte toplaag. Dit meubelleer is verreweg het makkelijkst in onderhoud. Het oppervlak, de toplaag van het leer is deels gecorrigeerd en wordt dan machinaal van een natuurlijke structuur voorzien. Daarna wordt er nog een speciale beschermlaag als finish aangebracht. Gepigmenteerd leer is gebruiksvriendelijk, sterk en geschikt voor intensief gebruik. Het is minder gevoelig voor vlekken en vervuiling en probleemloos te reinigen. Dus wel degelijk geschikt voor intensief gebruik in de particuliere sfeer en projectmatig. We zien ook dat de meeste vraag is naar dit soort leer.

Merkmeubelstoffen voor inspirerende, stijlvolle design decoratiestoffen

MERKMEUBELSTOFFEN LEVERT MEUBELLEER VAN HET MERK CAMIRA

De Camira Vintage is een zeer minutieus afgewerkt leer. De Vintage is een prachtig zacht natuurlijk leer, afkomstig van West-Europese stierengevechten. Dit stijlvolle product met een gepigmenteerde afwerking in de vorm van een korrel-effect is vrijwel onderhoudsvrij, en heeft een afdichtmiddel op waterbasis voor extra bescherming. Met 60 bijzonder mooie kleuren is er voor vrijwel elk interieur, zowel voor privé gebruik als projectmatig, wel een prachtige kleurtoon te vinden. Wij raden dit bijzonder mooie, gebruiksvriendelijke, gladde leer van harte aan.

Leer, kunstleer, outdoor, paneelstoffen, decoratiestoffen of meubelstoffen online kopen?