outdoor stof

Shop outdoor stoffen

Outdoor stof

Outdoorstof wordt steeds meer een trend. Het buitenleven neemt een steeds belangrijkere plaats in het dagelijkse leven in. Huis en tuin lopen in elkaar over. Er is veel vraag naar het kopen van buitenstof, zowel bij de consument als in de projectmarkt. Mensen willen niet meer buiten op oncomfortabele houten stoelen zitten of elke dag sjouwen met kussens. Er is op dit moment schitterende outdoorstof te koop voor terrasmeubilair, voor het bekleden van banken en zittingen op boten en voor losse kussens. De directe voordelen zijn dat het water (bijvoorbeeld als het -hard- regent) snel verdwijnt zonder dat de stof wordt aangetast én dat het materiaal ook snel weer droog is. Het product wordt almaar doorontwikkeld en dus steeds beter.

Bekijk hier al onze outdoor stoffen

Outdoorstof wordt veel gebruikt in boten

Boten hebben veel buitenruimte, of we het nu over een privé schip hebben of over een cruiseschip, een rondvaartboot of een vrachtschip. Elke boot heeft een buitenruimte en de bekleding van het meubilair in dat gedeelte van de boot moet daarop berekend zijn. Fraaie en vooral praktische buitenstof, die u bij Merkmeubelstoffen in Rijen, vlak bij Tilburg, kunt kopen, zijn dan heel geschikt. U heeft bij ons veel keuze uit meerdere soorten outdoorstof, dessins en kleurvariaties. Dit materiaal heeft de juiste eigenschappen voor maritiem gebruik. Er zijn namelijk diverse elementen die de buitenstof die u bij ons kunt kopen, moet doorstaan als bekleding van het bootmeubilair. Zo kan het gaan regenen, blijft er misschien zonnebrandcrème achter op het materiaal én vogelpoep en andere vloeistoffen hebben vrij spel.

 

De voordelen van het kopen van buitenstof voor in uw tuin of op uw terras

In een privé-tuin of op het terras van een restaurant; outdoorstof is dé juiste bekleding voor het meubilair wat daar gebruikt wordt. De stoffen zijn tegenwoordig zo fraai qua weving en dessin dat ze niet meer van gewone meubelstoffen te onderscheiden zijn. Zowel het terras van een chic hotel als van een gezellige privé-tuin krijgt de gewenste uitstraling met onze stof voor buitenkussens. Er zijn zoveel dessins en kleurvariaties te krijgen dat werkelijk elke sfeer te creëren is; van een kleurrijke Ibiza-look tot het effect van een chic landhuis. Er zijn zelfs ouders die outdoorstof kiezen als bekleding van hun eetkamerstoelen zolang de kinderen klein zijn. bovendien is het prima materiaal voor zieken- en verzorgingstehuizen.

Outdoor stof; speciaal ontwikkeld voor buitengebruik

Eigenschappen

De huidige buitenstoffen die u bij ons kunt kopen, bevatten op technisch gebied fantastische eigenschappen. Zo zijn er stoffen die bestaan uit een 100% gecoat brandvertragend doek, wat speciaal is ontwikkeld voor buitengebruik, zoals de stoffen van Agua Fabrics. De meeste stoffen zijn én waterdicht én ademend, zodat u niet aan uw stoel vastkleeft. Bovendien zijn bijna alle stoffen gewoon met een natte doek goed schoon te maken. Wilt u buitenstof aanschaffen met buitengewoon mooie dessins? Kies dan voor de outdoorstoffen van Maharam. Deze stoffen komen zowel binnen als buiten prachtig tot hun recht.

Materiaal

Onze outdoorstoffen van verschillende merken pillen veelal niet en zijn meestal door en door garen geverfd, zodat de kleur lang behouden blijft en niet door de UV-stralen van de zon wordt aangetast. Outdoorstoffen worden van verschillende grondstoffen gemaakt, zoals onder andere van vinyl en acryl. Het grote voordeel van acryl is dat het niet hard wordt, in tegenstelling tot materialen van vinyl. Stoffen gemaakt van vinyl kunnen gewassen worden op 30 graden Celsius en daarna gestreken om de finish te behouden. De stoffen zijn rot- en schimmelvrij, bacterie-werend én zeewaterbestendig. Sommige soorten buitenstof die u bij ons kunt kopen, zijn voorzien van een speciale waterafstotende nabehandeling die het doek beschermt tegen vlekken, vetvlekken, vloeistoffen en opspattend zoutwater of chloor. De stoffen kunnen echt het gehele jaar buiten worden gebruikt.

Merkmeubelstoffen voor innoverende, stijlvolle outdoor stoffen

Kies één stof voor binnen én buiten

Samenvattend kunnen we stellen dat outdoorstof is ontwikkeld met Moeder Natuur in gedachten, terwijl u ze net als kunstleer ook heel goed binnen kunt inzetten zoals in ziekenhuizen, verzorgingshuizen of in kinderdagverblijven. Onze stoffen moeten comfort en tegelijkertijd bescherming bieden tegen de vele elementen en dat verweven in één stof! Veerkrachtig en sterk, weerstaat de buitenstof die u bij ons kunt kopen water en vlekken en het vervagen van kleur. De stof is ontwikkeld om het materiaal tegen bacteriën te verdedigen en de omgeving blijvend te voorzien van schoonheid en sfeer, ongeacht het seizoen. Voor outdoorstof kunt u dus perfect bij Merkmeubelstoffen terecht! Wilt u meer weten over het kopen van onze buitenstof? Bel dan naar +31 (0) 161 748 011 of u stuur een e-mail naar info@merkmeubelstoffen.nl. Wij bieden u ook graag hulp bij het herstofferen van uw buitenmeubels.