outdoor stof

Shop outdoor stoffen

OUTDOOR STOF; BUITENGEWOON!

Het buitenleven neemt een steeds belangrijker plaats in. Huis en tuin lopen in elkaar over. Outdoor stof wordt steeds meer een trend. Er is veel vraag naar, zowel bij de consument als in de projectmarkt. Mensen willen niet meer buiten op oncomfortabele houten stoelen zitten of elke dag sjouwen met kussens. Er zijn op dit moment schitterende outdoor stoffen voor terrasmeubilair, voor het bekleden van banken en zittingen op boten en voor losse kussens. De directe voordelen zijn dat het water (bijvoorbeeld als het -hard- regent) snel verdwijnt zonder dat de stof wordt aangetast en dat het materiaal ook snel weer droog is. Het product wordt almaar doorontwikkeld en dus steeds beter.

 

Wilt u een gericht advies over een outdoor stof?

OUTDOOR STOF MARITIEM

Boten hebben veel buitenruimte, of we het nu over een privé schip hebben of over een cruiseschip, een rondvaartboot of een vrachtschip. Elke boot heeft een buitenruimte en de bekleding van het meubilair in dat gedeelte van de boot moet daarop berekend zijn. Fraaie en vooral praktische outdoor stoffen zijn dan heel geschikt. Met een grote keuze uit meerdere soorten outdoor stof, dessins en kleurvariaties. Met de juiste eigenschappen, want het kan gaan regenen, vogelpoep of vloeistoffen hebben vrij spel, zonnebrandcrème kan op het materiaal achterblijven en dat zijn maar enkele van de elementen die een rol spelen op de bekleding van het meubilair wat in de buitenlucht staat.

 

VOORDELEN OUTDOOR STOF TUIN EN TERRAS

In een privé-tuin of op het terras van een restaurant; een outdoor stof is dé juiste bekleding voor het meubilair wat daar gebruikt wordt. De stoffen zijn tegenwoordig zo fraai qua weving en dessin dat ze niet meer van gewone meubelstoffen te onderscheiden zijn. Zowel het terras van een chic hotel als een gezellige privé-tuin krijgt de gewenste uitstraling met onze outdoor stoffen. Er zijn zoveel dessins en kleurvariaties te krijgen dat werkelijk elke sfeer te creëren is. Van een kleurrijke Ibiza-look tot het effect van een chic landhuis. En wat te denken van ouders die voor outdoor stof kiezen voor de eetkamerstoelen zolang de kinderen klein zijn? Ook voor zieken- en verzorgingshuizen een prima materiaal.

Outdoor stof; speciaal ontwikkeld voor buitengebruik

EIGENSCHAPPEN

De huidige outdoor stoffen bevatten op technisch gebied fantastische eigenschappen. Zo zijn er stoffen die bestaan uit een 100% gecoat brandvertragend doek, wat speciaal is ontwikkeld voor buitengebruik zoals de stof: Agua Aura van Vyva Fabrics. De meeste stoffen zijn én waterdicht én ademend zodat je niet aan je stoel vastkleeft. En bijna alle stoffen zijn gewoon met een natte doek goed schoon te krijgen. De stof: Tempotest U 34 van Keymer verrast door een mooi plat weefsel, wat comfortabel en zacht aanvoelt. Te krijgen in vele prachtige kleuren. En de outdoor stoffen van Maharam, die zowel binnen als buiten prachtig tot hun recht komen, vallen op door de buitengewoon mooie dessins. Het merk Panaz heeft naam gemaakt met outdoor collecties die stijl en functionaliteit combineren en hun stoffen zien we terug in ziekenhuizen, hotelruimtes, restaurants en cruiseschipinterieurs.

MATERIAAL

Outdoor stoffen pillen veelal niet en zijn meestal door en door garen geverfd, zodat de kleur lang behouden blijft en niet door de UV-stralen van de zon worden aangetast. Outdoor stoffen worden van verschillende grondstoffen gemaakt zoals onder andere van vinyl en acryl. Het grote voordeel van acryl is dat het niet hard wordt in tegenstelling tot materialen van vinyl. Stoffen gemaakt van vinyl kunnen gewassen worden op 30 graden en daarna gestreken om de finish te behouden. De stoffen zijn rot- en schimmelvrij, bacterie werend en zeewaterbestendig. Sommige stoffen zijn voorzien van een speciale waterafstotende nabehandeling die het doek beschermt tegen vlekken, vetvlekken, vloeistoffen en opspattend zout water of chloor. De stoffen kunnen echt het gehele jaar buiten worden gebruikt.

Merkmeubelstoffen voor innoverende, stijlvolle outdoor stoffen

MOGELIJKHEDEN VOOR BINNEN EN BUITEN

Samenvattend kunnen we stellen dat outdoor stoffen worden en zijn ontwikkeld met de gedachten van Moeder natuur op de achtergrond. Terwijl ze ook heel goed binnen ingezet kunnen worden. Zoals in ziekenhuizen, verzorgingshuizen of in kinderdagverblijven.
De stoffen moeten comfort bieden en tegelijkertijd bescherming bieden tegen de vele elementen. En dat verweven in één stof! Veerkrachtig en sterk, weerstaan deze stoffen water en vlekken en het vervagen van kleur. Ontwikkeld om het materiaal tegen bacteriën te verdedigen en de omgeving blijvend te voorzien van schoonheid en sfeer, ongeacht het seizoen. Voor outdoor meubelstoffen kopen kunt u dus perfect bij Merkmeubelstoffen terecht!