Over ons

We vertellen u graag meer over Merkmeubelstoffen

Deze pagina staat vol belangrijke informatie over ons voordat u met veel plezier gebruik gaat maken van deze bijzondere webshop.
Informatie die we met u willen delen voordat u één van onze vele producten gaat afnemen.
Wij willen vanzelfsprekend alleen maar blije en tevreden klanten.

Onze visie en missie

We hebben al 25 jaar ervaring in de industriële meubelstoffering voor grote gerenommeerde Nederlandse merken. Vanuit die passie en expertise maken we nu mooie, kwalitatief goede merkstoffen toegankelijk voor de consument. We leveren kwalitatief hoogstaande meubelstoffen, waaronder ook outdoor, leer en kunstleer, en zijn trots om van een groot aantal topmerken prachtige producten te kunnen verkopen aan zowel de consument als de zakelijke klant.

Wilt u meer weten over on sin een persoonlijk gesprek? Neem gerust contact met ons op

 

Topmerken in dit segment met de laagste prijsgarantie. Dat kunnen we realiseren omdat we u laten meeprofiteren van onze grote inkoophoeveelheden.

Wat zijn onze productgroepen?

Camira 24/7+
Bogesunds Spira
NP001
Vyva Fabrics 4Outdoor Daytona
Vyva Fabrics Boltaflex
VIN51

Meubelstoffen

Decoratiestoffen

Paneelstoffen

Outdoor

Kunstleer

Leer

Wat zijn onze productgroepen?

Camira 24/7+

Meubelstoffen

Bogesunds Spira

Decoratiestoffen

NP001

Paneelstoffen

Vyva Fabrics 4Outdoor Daytona

Outdoor

Vyva Fabrics Boltaflex

Kunstleer

VIN51

Leer

Bent u een consument?

Bent u een particuliere klant? Als u voor de eerste keer de webshop bezoekt, bevindt u zich automatisch in de shop voor de particuliere klant, de consument. U heeft, als particuliere klant, een zelf aan te maken account nodig om gebruik te maken van de pagina Favorieten. Hier kunt u selecties bewaren en tevens de uitgekozen producten visualiseren op de stoffentool. Die mogelijkheid wordt geboden als u de knop Favorieten aanklikt. Bij het bestellen van een staal of een product, krijgt u automatisch een account.

 

Bent u een zakelijke klant?

Heeft u een bedrijf en wilt u zakelijk inkopen? Dan vragen wij u om bij ons een zakelijk account aan te vragen. Er bevindt zich een knop om u aan te melden in het topmenu. Hiermee vraagt u een zakelijk account aan met aangepaste dealer prijzen. Nadat wij uw gegevens hebben gecontroleerd, sturen wij u de inloggegevens van uw zakelijke account via e-mail toe. Lees hier de informatie voor de zakelijke klant.

Veel voordelen voor de particuliere klant

Gratis verzending in Nederland, België, Luxemburg én Duitsland

Bij bestelling vanaf
€ 250,00 reinigingsset cadeau

Grotere afname = Meer korting

Filter uw wensen

Met het filter aan de linkerzijde op de pagina van de shop kunt u aangeven waar u naar op zoek bent en wat u specifiek wenst. Het filter is uitgebreid, maar u hoeft alleen aan te vinken wat u wenst. Vervolgens zullen, na elk gekozen filter, de betreffende producten op de pagina verschijnen.

 

Stalen

Wij adviseren om altijd meerdere stalen aan te vragen voordat u tot de koop overgaat. De kleuren van de producten worden op verschillende beeldschermen anders weergegeven en zijn dus niet 100% betrouwbaar. U kunt ongelimiteerd stalen bestellen voor € 4,00 per staal. Bij aankoop van een product, ontvangt u het aankoopbedrag van de stalen retour op het totaalbedrag tot een maximum van € 20,00.

 

Een tweede -maar zeker zo belangrijk- aspect is dat u alleen met een van ons ontvangen staal, het bewijs in handen heeft van een -eventuele fout- van het product wat u heeft gekocht bij Merkmeubelstoffen. Dit is niet het geval als u niet op voorhand een staal heeft aangevraagd. Dit betreft zowel de stof als de kleur van het product. Er kan en mag sprake zijn van een fractioneel kleurverschil omdat elk kleurbad uniek is. Dat geldt nog meer voor leer; leerstalen geven eveneens een indicatie van de betreffende kleur. De daadwerkelijk bestelde huid kan een lichte kleurafwijking vertonen met de kleurstaal die is opgevraagd.

 

Kwaliteit

Merkmeubelstoffen controleert alle producten voordat ze geleverd worden. Dit neemt niet weg dat er lichte afwijkingen kunnen optreden. Merkmeubelstoffen hanteert de industrienormen en toleranties die als aanvaardbaar worden gehanteerd binnen de textielhandel. Wij vragen u daarom de hieronder geplaatste kwaliteitsnormen goed door te lezen.

 

Sales Corner

In onze Sales Corner hebben wij veel voordelige, maar vooral ook leuke en bijzondere aanbiedingen voor u. Overschotten van meerdere stofsoorten, leer en kunstleer. Maar ook stoelen, bankjes, poefen. Meer dan de moeite waard om daar regelmatig een kijkje te gaan nemen. Of abonneer u op onze nieuwsbrief waarin wij u op de hoogte houden van alle speciale aanbiedingen.

Retourneren

De producten zijn voor u op maat afgesneden en kunnen dus niet geretourneerd worden. Dat is alleen mogelijk als de geleverde stof op meerdere aspecten afwijkt van het aangevraagde staal of duidelijk beschadigd is door welke reden ook. U dient dan binnen 24 uur na aflevering van de order ons daarvan per mail of telefonisch op de hoogte te brengen zodat wij dit kunnen onderzoeken en inden nodig oplossen. Hieronder hebben wij voor u de afwijkingen op een rij gezet waar u rekening mee dient te houden als u overgaat tot het aanschaffen van een van één van onze producten.

 

Retourneren Sales Corner

Producten uit de Sales Corner kunnen wel geretourneerd worden mits u het door Merkmeubelstoffen aangeboden aantal meters heeft afgenomen of het aangeboden meubel zoals een poef of bijvoorbeeld een of meerdere stoelen. In het geval u maar enkele meters van een bepaalde aanbieding meubelstoffen bestelt uit de Sales Corner, gelden dezelfde voorwaarden als vermeld bij Retourneren.

 

Verzendkosten

Merkmeubelstoffen bezorgt gratis in heel Nederland, België, Luxemburg én Duitsland. Bij een retourzending (na een door Merkmeubelstoffen bevestigde fout van het product of een product uit de Sales Corner) worden de kosten voor de retourzending altijd vergoed.

Een zakelijke klant? Lees alles over ‘verzendkosten voor de zakelijke klant’ op de pagina Zakelijke informatie

 

Shop voor onderhoudsproducten

Merkmeubelstoffen heeft tevens een shop voor onderhoudsproducten. Hier vindt u alle onderhoudsproducten die nodig zijn voor het reinigen, beschermen en verzorgen van uw meubelbekleding. Met de juiste onderhouds- en reinigingsmiddelen blijven uw meubelstoffen altijd in optimale staat.  Bij een bestelling krijgt u een onderhoudsset naar keuze cadeau.

Een zakelijke klant? Lees alle informatie over de onderhoudsshop voor dealers op de pagina Informatie zakelijke klant

Belangrijk om te weten

Kleurvariaties

Merkmeubelstoffen streeft ernaar om de werkelijke kleur van de stoffen zo goed mogelijk weer te geven op de website, maar de effectieve kleur van de geleverde stoffen kan afwijken van de kleur die wordt weergegeven op het scherm door de instellingen van het scherm. Wij raden kopers daarom aan altijd op voorhand een staal te bestellen. Kleuren kunnen ook variëren van kleurbad tot kleurbad.

Natuurlijke vezels

Stoffen gemaakt van katoen, linnen, viscose, vlas, wol en zijde hebben een natuurlijke uitstraling. Door hun natuurlijke eigenschappen kunnen variaties in kleur, textuur, stabiliteit en vorm optreden. Dit is een inherente eigenschap van deze producten, en mag niet worden beschouwd als een defect.

Pluche

De garens van pluche stoffen in de vorm van chenille en velours, kunnen afvlakken waardoor een onregelmatig oppervlak en textuur ontstaat. Deze variaties zijn een kenmerk van de stof en kunnen niet worden beschouwd als een fout of aangedragen worden als claim. In enkele gevallen leveren wij pluche stoffen in een speciale verpakking om het samendrukken van het textiel zoveel als mogelijk te voorkomen.

Kreuken

De meeste stoffen zijn gevoelig voor kreuken en dit is een geaccepteerde eigenschap van het product, wat ook tijdens het verpakken en het vervoer al kan ontstaan. Als zich meer permanente plooien voordoen daar waar het weefsel dichter bij de buis is opgerold, is dit aanvaardbaar voor de eerste 1,5 meter van de rol.

Breedte en gewichtsvariaties

Deze factoren kunnen variëren omdat elke stof zich anders gedraagt. Verschillen in het gewicht van de stof kunnen oplopen tot 10%. Verschillen binnen deze parameters worden niet beschouwd als fouten en kunnen niet als claim worden opgevoerd.

Weef inconsistenties

Verdikkingen in de stof treden op tijdens het weven; met name treedt dit op bij natuurlijke stoffen of stoffen met een natuurlijke uitstraling. Vandaar dat verdikkingen in de stof aanvaardbaar zijn en niet kunnen worden aangedragen als claim. Tijdens het weven kan een breuk van het garen optreden. Een breuk wordt hersteld aan de achterzijde van het weefsel met een kleine knoop. Weef reparaties worden alleen beschouwd als fout wanneer ze zichtbaar zijn aan de goede kant van de stof.

Acceptabele fouten

Binnen de textielhandel wordt één fout voor elke 10 meter stof aanvaardbaar geacht. Merkmeubelstoffen zal altijd fouten die worden vastgesteld tijdens de kwaliteitscontrole, markeren en extra stof meeleveren om u in staat te stellen het product juist te kunnen verwerken.