De collecties van Camira

Made by Camira. Het hart van Camira ligt bij van het maken van meubelstoffen. Ze gaan daar ver in: zij willen met hun producten ‘het verschil maken’. Camira ontwerpt en vervaardigt stoffering en paneeltextiel voor elke ruimte en sector, van commercieel en onderwijs, tot gezondheidszorg en horeca, tot personenvervoer inclusief bus, touringcar en trein.

De eigenschappen van Camira meubelstoffen:

  • Geschikt voor iedere sector
  • Inspirerend
  • Uitdagend
  • Milieubewust

Meubelstoffen met een doel

In de collectie van Camira vindt u stoffen die een doel hebben. De stoffen inspireren, dagen uit of worden geliefd. Met de passie voor wat ze doen, is Camira zich diep bewust van de verantwoordelijkheid als ontwerpers, als makers en als fabrikanten. Gedurende het hele proces van het ontwerpen en maken tot het leveren van de meubelstoffen stelt Camira de mens en de planeet centraal. In de bedrijfsvideo beleeft u het verhaal van het bedrijf. Camira eert daarin de makers, de ontwerpers en de fabrikanten. Hun expertise gaat van boerderij tot eindproduct en alles wat daartussen ligt.

Vol met expertises

Ieder jaar gaat er meer dan 8 miljoen meter stof over de planken bij Camira. De ontwerpers vernieuwen steeds weer en maken enkele van ‘s werelds meest avontuurlijke en milieugevoelige stoffen. Het spinnen van wol en de productie van polypropyleengaren, het verven van garen, weven op dobby-, jacquard- en pluche weefgetouwen, technisch breien, textielafwerking en stoffering behoren allemaal tot de expertises van Camira.