Aggebo & Henriksen

Aggebo & Henriksen

Aggebo & Henriksen

Mathilde Aggebo en Julie Henriksen hebben sinds hun studie in 1991 samengewerkt. Tegenwoordig zijn ze een van de meest innovatieve en interessante textielontwerpduo’s van Denemarken. En zij ontwerpen veel voor Kvadrat.

Merkmeubelstoffen is trots op de collecties van Kvadrat die zij verkopen in deze webshop.

Ze hebben gewerkt aan veel toonaangevende interieurontwerpen en -exposities. Zoals in 1997, toen ze werden uitgekozen om tweetrapsgordijnen te maken voor de Queen’s Hall in ‘Diamanten’, het nieuwe bijgebouw van de Koninklijke Deense Bibliotheek in Kopenhagen. Tijdens hun onderzoek ontdekten ze enkele originele Hans Christian Andersen manuscripten en gebruikten gedrukte fragmenten van zijn handschrift voor de toneelgordijnen, gemaakt van Divina door Kvadrat.

Recentelijk hebben Aggebo & Henriksen de bewegwijzering ontworpen voor het nieuwe Royal Danish Playhouse en de Copenhagen Business School. Ze hebben ook de opdracht gekregen om de veelgeprezen studentenhal van de residentie Tietgenkollegiet in Ørestanden, Kopenhagen, te versieren.

Ze hebben gexposeerd in de voorjaars- en herfsttentoonstellingen van Charlottenborg en hebben commissies uitgevoerd voor Bodum, Paustian en FDB. Ze hebben ook verschillende keren de subsidie ​​van de Deense staatskunststichting ontvangen.

Een terugkerende methode in hun werk is een focus op details, die vervolgens vele malen wordt vergroot.

Een goed ontwerp, zeggen ze, is als een intrigerend raadsel: het gaat erom elke dag iets te zien en te maken tot iets unieks.

Geen reacties

Plaats een reactie