• Laagste prijsgarantie
  • Groot aanbod aan topmerken
  • Zakelijk en particulier

Aanvullende algemene voorwaarden

 

Aanvullende algemene voorwaarden, geldend voor zowel de consument als de zakelijke klant

 

Fabrics & Furniture BV

Handelsnaam Merkmeubelstoffen.nl

La Defense 7

5026 SC Tilburg

KvK 59057327

BTW NL 853299894B02

 

1 Algemeen

Deze aanvullende voorwaarden zijn van toepassing op alle door merkmeubelstoffen.nl onder beheer van Fabrics and Furniture B.V., verder te noemen de verkoper, gesloten overeenkomsten, dan wel daaruit voortkomende overeenkomsten, alsmede op alle door verkoper gedane aanbiedingen. Hetgeen in deze aanvullende voorwaarden wordt bepaald doet geen afbreuk aan de wettelijke rechten van de consument. Indien deze voorwaarden in strijd zijn met de algemene voorwaarden van Thuiswinkel Waarborg, prevaleren de voorwaarden van Thuiswinkel Waarborg.

 

2 Kwaliteit

De verkoper controleert alle producten voordat ze geleverd worden. Dit neemt niet weg dat er lichte afwijkingen kunnen optreden. Merkmeubelstoffen.nl hanteert de industrienormen en toleranties die als aanvaardbaar worden gehanteerd binnen de textielhandel.

 

De industrienormen:

 

 2.1 Kleurvariaties

De verkoper streeft ernaar om de werkelijke kleur van de stoffen zo goed mogelijk weer te geven op de website, maar de effectieve kleur van de geleverde stoffen kan afwijken van de kleur die wordt weergegeven op het scherm. Kleuren hangen ook af van het gebruikte scherm. Wij raden kopers aan altijd op voorhand een staal te bestellen. Kleuren kunnen ook variëren van kleurbad tot kleurbad.

 

2.2 Natuurlijke vezels

Stoffen gemaakt van zijde, viscose, katoen, linnen en vlas hebben een natuurlijke uitstraling. Door hun natuurlijke eigenschappen kunnen variaties in kleur, textuur, stabiliteit en vorm optreden. Dit is een inherente eigenschap van deze producten, en mag niet worden beschouwd als een defect.

 

2.3 Stapeltextiel

De garens van Stapeltextiel (ook wel pluche genoemd), in de vorm van chenille en velours, kunnen afvlakken waardoor een onregelmatig oppervlak en textuur ontstaat. Deze variaties zijn een kenmerk van de stof en kunnen niet worden beschouwd als een fout of aangedragen worden als claim. In enkele gevallen levert koper stapeltextiel in een speciale verpakking om het samendrukken van het textiel zoveel als mogelijk te voorkomen.

 

2.4 Kreuken

De meeste stoffen zijn gevoelig voor kreuken en dit is een geaccepteerde eigenschap van het product, wat ook tijdens het verpakken en het vervoer al kan ontstaan. Als zich meer permanente plooien voordoen daar waar het weefsel dichter bij de buis is opgerold is dit aanvaardbaar voor de eerste 1,5 meter van de rol.

 

2.5 Breedte en gewicht variaties

Deze factoren kunnen variëren omdat elke stof zich anders gedraagt. Verschillen in het gewicht van de stof kunnen oplopen tot 10%. Verschillen binnen deze parameters worden niet beschouwd als fouten en kunnen niet als claim worden opgevoerd.

 

2.6 Weef inconsistenties

Verdikkingen in de stof treden op tijdens het weven; met name is hier sprake van bij natuurlijke stoffen of stoffen met een natuurlijke uitstraling. Vandaar dat verdikkingen in de stof aanvaardbaar zijn en niet kunnen worden aangedragen als claim. Tijdens het weven kan een breuk van het garen optreden. Een breuk wordt hersteld aan de achterzijde van het weefsel met een kleine knoop. Weef reparaties worden alleen beschouwd als fout wanneer ze zichtbaar zijn aan de goede kant van de stof.

 

2.7 Acceptabele fouten

Binnen de textielhandel wordt één fout voor elke 10 meter stof aanvaardbaar geacht. Verkoper zal altijd fouten die worden vastgesteld tijdens de kwaliteitscontrole, markeren en extra stof meeleveren om de koper in staat te stellen om het product juist te kunnen verwerken.